Unicaja’dan Barcelona Deplasmanında Tarihi Zafer; Seriye Denge Geldi

By Eurohoops Team / info@eurohoops.net

İspanya Liga Endesa çeyrek final serisinin ikinci maçında Unicaja Málaga, Palau Blaugrana’da Barcelona’yı 59-81 mağlup ederek seriye denge getirdi. Bu sonuçla seride durum 1-1’e geldi ve Unicaja, yarı finale kalma şansını kendi sahasında değerlendirme fırsatı yakaladı.

Maç öncesi moral avantajı Barcelona’daydı. İlk maçı Málaga’da kazanarak özgüveni yükselen Barça, seriyi bitirme hayaliyle sahaya çıktı. Ancak bu özgüven, maçın başından itibaren ters tepti. İlk maçın yıldızı Justin Anderson bu kez takımına büyük zarar verdi: İsabetsiz şut tercihleri ve yaptığı sportmenlik dışı faulle devreye -6 verimlilik puanıyla girdi. Yerine oyuna giren Abrines da bekleneni veremeyince, Unicaja farkı açmaya başladı.

Konuk ekipte Kendrick Perry (15 sayı, 6 ribaund, 5 asist) ve Carter (14 sayı, 6 ribaund, 3 asist) öne çıkarken, Ibon Navarro’nun öğrencileri takım halinde kusursuza yakın bir basketbol oynadı. Barcelona savunması ise sık sık geç kaldı, bazı pozisyonlarda ise neredeyse hiç savunma yapamadı. İlk yarı 35-44 Unicaja üstünlüğüyle geçildi ancak skor, oyunun tek taraflılığını tam olarak yansıtmıyordu.

İkinci yarıda da tablo değişmedi. Barcelona, her hücumda çözüm üretmekte zorlandı ve topu potaya göndermek neredeyse işkenceye dönüştü. Unicaja ise hücumda akıcı, savunmada dirençliydi. Özellikle geçiş hücumlarında buldukları kolay sayılarla farkı daha da açtılar. Joel Parra’nın beş numaraya çekildiği küçük beş hamlesiyle Barça kısa süreli bir kıvılcım yakalasa da Unicaja bu denemeye de hızlıca yanıt verdi ve farkı 19 sayıya çıkardı: 46-65.

Dördüncü çeyreğe Balcerowski’nin (14 sayı, 4 ribaund) smacıyla başlayan Unicaja, kalan sürede farkı daha da artırdı. Maçın son bölümlerinde bazı Barça taraftarlarının salonu terk etmeye başlaması, Palau’daki hayal kırıklığını gözler önüne serdi.

Sonuçta Unicaja Málaga, deplasmanda alınabilecek en net galibiyetlerden birine imza atarak seride durumu 1-1 yaptı. Serinin üçüncü ve son maçı, Unicaja’nın evinde, Martín Carpena’da oynanacak ve kazanan yarı finale yükselecek.

rcador refleja.

Related Post