Bahçeşehir GM Alpaslan Aydın: “Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni de Kazanmayı Hedefleyeceğiz”

2022-04-20T09:35:42+00:00 2022-08-31T14:21:50+00:00.

Mehmet Bahadır Akgün

20/Nis/22 09:35

Eurohoops.net

Bahçeşehir Koleji’nde GM Alpaslan Aydın ve oyunculardan Muhammed Baygül, Reggio Emilia ile oynanacak final maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

FIBA Europe Cup Finali’nde İtalya ekibi Unahotels Reggio Emilia ile kupa mücadelesi verecek olan Bahçeşehir Koleji, deplasmanda oynayacağı ilk maç öncesinde son hazırlıklarını yaparken Genel Menajer Alpaslan Aydın ve oyunculardan Muhammed Baygül maç öncesinde konuştu.

İHA’ya konuşan Aydın, taraftarları İstanbul’da oynanacak olan ikinci maça davet ederek, “Kupayı seyircimizle birlikte kaldırmak istiyoruz” dedi.

Rakibin iyi bir ekip olduğunu söyleyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce bu kupayı kazandılar ve formdalar. Biz de formdayız. Son 2 maçımızı kazanarak geldik. İnşallah bu kupayı namağlup olarak tamamlayacağız. Biz çok uğraşıyoruz ama bu işin düğüm noktası ekip. Bütün çalışma arkadaşlarımız büyük emek gösterdi. Kulüp açıldığından bu yana ekibin yüzde 90’ıyla beraberiz, ayrılmadık. İnşallah uzun yıllar beraber olacağız. Bu işin sırrı ekip olmak. Hepimiz çok istiyoruz ve aile ortamımız var. Bunun da sonucu başarı oluyor.

Kupa olarak çok heyecanlıyız. Bu Türkiye’ye gelecek 7. Avrupa Kupası. Tarihi bir kupa olacak. 3. Türk antrenörün kazandığı bir kupa olacak. Altyapımızdan çıkan bir koçla buraya geldik. Biz bu yola çıkarken, gençlerimiz ve çocuklarımız için çıktık. Onlara daha çok ulaşacağımız, onlara istediğimiz işleri daha çok yayacağımız bir aracı olacak bu kupa. O yüzden ayrı bir önemi var.”

Yarı finalde iç sahada müthiş bir atmosfer olduğunu ifade eden Alpaslan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarı finalde müthiş bir atmosfer vardı. Finalde daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu maçlar, izlenmesi çok güzel maçlar. Bizim açımızdan kazanmak da çok önemli. Herkesi maça bekliyorum. Müthiş bir maç olacak 27’sinde. İnşallah kupayı seyircimizle kaldıracağız.

Bahçeşehir olarak ilk başta Süper Lig’e belli bir yere ulaşmamız lazım. Nerede bitireceğimiz çok önemli. 6. ya da 7. bitirirsek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkımız olacak ve tabii ki Şampiyonlar Ligi’ni de kazanmayı hedefleyeceğiz. Daha sonra da önce EuroCup’a ardından da EuroLeague’e çıkmak istiyoruz. Hedefimiz bu.”

DHA’ya konuşan Muhammed Baygül ise şunları söyledi:

“Takım olarak iyi durumdayız. 80 dakikamız kaldı. Bir deplasmanda bir de içerde olmak üzere 2 maç oynayacağız. Artık sona geldik, final oynayacağız. İki takımın da hedefi kupayı almak. Dediğim gibi inşallah bu 80 dakikanın sonunda kupaya uzanan taraf biz oluruz. Her oyuncunun kariyeri sonlandıktan sonra benim bir Avrupa kupam var diyebilmesi bir ayrıcalıktır. Ben öyle düşünüyorum.

Tabii ki kulübümüz içinde önemli. Yapılan yatırımın karşılığını almak açısından çok önemli bir kupa. Ayrıca Türk basketbolu için de önemli bir kupa. Sonuçta Avrupa kupası. Biz takım olarak her şeyin farkındayız, bilincindeyiz. Yarın da bunun karşılığını alabilmek için iyi bir maç oynayıp, kazanmak istiyoruz.”

İstanbul’da yaptıkları son antrenman sonrasında oyuncuların aileleri tarafından hazırlanan destek videolarıyla ilgili düşünceleri sorulan Muhammet Baygül, “Kesinlikle onu biz aramızda konuştuk. Açıkcası ailelerden böyle bir mesaj geleceğine dair kimsenin de haberi yokmuş. İdman sonunda ekrana yansıttıklarında hafif bir şaşkınlık oldu. Videoları izledik. Gerçekten herkesin de hoşuna gitti, güzel bir görüntüydü. Dediğim gibi zaten hazırdık maça, herkesin arkamızda olduğunu bilmek ayrıca bizi motive ediyor. Bakalım sonucunu inşallah yarın alacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar: İHA & DHA

Basketbol gündemindeki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!