Johnny Juzang: “Fenerbahçe’de Her Şeyi Kazanmak İstiyorsunuz”

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net 

Eurohoops Türkiye’yi YouTube’da takip etmek için tıklayın!

Eurohoops Türkiye’yi Instagram’da takip etmek için tıklayın! 

Fenerbahçe’nin yaz döneminde kadrosuna kattığı Johnny Juzang, Abu Dhabi’de düzenlenecek EuroLeague Super Cup öncesinde açıklamalarda bulundu. EuroLeague’deki ilk sezonuna hazırlanan 25 yaşındaki oyuncu, yeni takımıyla ilk kupasını kazanmak istediğini söyledi.

Fenerbahçe, Super Cup yarı finalinde 18 Eylül Cuma günü Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Juzang, sezonun henüz başında bir kupa için mücadele edecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirtti:

“Bu harika organizasyona başlayacağım için çok heyecanlıyım. İyi bir başlangıç yapmak ve büyük bir şey başarmak istiyorum. Daha yolun başında bir şeyler için mücadele etmek adına harika bir fırsatımız var. Sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmak, sert oynamak ve gelişmeye devam etmek istiyoruz.

Mücadele edebileceğiniz ve kazanabileceğiniz ne kadar çok şey varsa, mesele her zaman budur. Bir kupayı eve götürmeye çalışmak her zaman özeldir. Hepsini kazanmak istersiniz.”

“EuroLeague beni etkiledi”

İlk EuroLeague sezonunu geçirecek olmasına rağmen Avrupa basketbolunu daha önce takip ettiğini söyleyen Juzang, organizasyondaki oyun tarzı ve rekabet seviyesinden etkilendiğini ifade etti:

“Burada çok fazla harika oyuncu olduğunu biliyorum. EuroLeague’i biraz izleme ve takip etme fırsatım oldu. Açıkçası basketbolun oynanış tarzından, basketbol IQ’sunun seviyesinden ve herkesin her gece ne kadar sert oynadığından etkilendim.

Amerika’yla kıyaslayacak olursanız bana biraz kolej basketbolunu hatırlatıyor. Her maç çok büyük ve her maçın önemi var. Bence bu gerçekten harika.”

Fenerbahçe kararında tanıdık isimlerin etkisi

Juzang’ın Fenerbahçe’ye adaptasyonunu kolaylaştıran unsurlardan biri de daha önce birlikte oynadığı isimlerle yeniden buluşması oldu. Amerikalı oyuncu, transferinden önce eski takım arkadaşı Talen Horton-Tucker ile konuştuğunu açıkladı. Juzang ayrıca Braxton Key ve Leandro Bolmaro ile olan yakınlığından da bahsetti:

“Burada oynayan çok sayıda harika arkadaşım ve büyük rakiplerim var. Fenerbahçe’ye gelip katılmadan önce eski takım arkadaşım Talen ile konuştum.

Aynı zamanda çok yakın arkadaşım Leandro Bolmaro da burada, o da eski takım arkadaşım. Braxton’ı ise aslında yıllardır, lise dönemimden beri tanıyorum. Basketbol dünyası birbirine o kadar bağlı ve aslında o kadar küçük ki… Çok fazla tanıdık yüz var ve heyecan verici bir yıl olacak.”

“Benden kalbiyle oynayan bir oyuncu bekleyebilirler”

Juzang, Fenerbahçe taraftarının kendisinden nasıl bir oyuncu beklemesi gerektiği sorusuna ise rekabetçi karakterine ve büyük maçlara duyduğu heyecana vurgu yaparak yanıt verdi:

“Rekabetçi, basketbola karşı büyük bir tutkuyla ve tüm kalbiyle oynayan, kazanmak için mücadele eden bir oyuncu göreceklerini düşünüyorum. Büyük anlar ve büyük maçlar için yaşadığımı hissediyorum.

Buradaki taraftarların tutkusunu görüyorum, Fenerbahçe taraftarının tutkusunu görüyorum. Benim için maçları belirleyen anlarda sahada olmak, maçları kazanmak ve büyük bir ruhla mücadele etmek çok önemli. Bence herkes benden bunu bekleyebilir.”

Basketbol gündemindeki en son gelişmeler için tıklayın!
EuroLeague gündemindeki son haberler için tıklayın!
NBA gündemindeki son haberler için tıklayın!

Make Your Preferred Basketball Source.

Add Eurohoops to Google
Related Post