Dario Saric: «Playoff Ayarında Bir Takımız»

2017-09-22T12:03:17+00:00 2017-09-22T13:14:33+00:00.

Mehmet Bahadır Akgün

22/Сен/17 12:03

Eurohoops.net

Dario Saric, Ivkovic için düzenlenen gecenin ardından Eurohoops’a kariyeri ve Sixers’tan beklentilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

By Antonis Stroggylakis/ info@eurohoops.net

EuroBasket 2017 biteli günler oluyor, özellikle de Hırvat milli takımı için. Fakat Dario Saric hâlâ turnuvadaki başarısızlığın acısını üzerinden atabilmiş değil.

Avrupa şampiyonasına büyük umutlar ve hayallerle giren Hırvatlar, Son 16 turunda Rusya karşısında çaresiz kalarak şampiyonaya erken veda etmişlerdi.

Sonrasında Eurohoops’a konuşan Saric, şunları söyledi:

«Bu konuda konuşmak çok zor. Daha iyi bir takıma karşı kaybettik. Karakterimizi sahaya koymadık ve bazen işler bu kadar basit oluyor işte. Herkesin benimle ilgili söyleyecek bir şeyleri var belli ki. Bazı yorumlar pozitif şekilde yapılıyor. Kimileri de negatif. Şimdilik bunu bir kenara koyuyorum. O maçta oynadığımdan daha iyi bir oyuncuyum ben.»

Ivkovic için düzenlenen gecede konuşan Dario Saric, Anadolu Efes formasıyla Sırp koçun takımında forma giymiş ve kariyerindeki ilk büyük adımları da Ivkovic ile birlikte atmıştı. Kendisine gelen maç davetiyle ilgili konuşan Hırvat forvet, «Benim için Ivkovic’in anlamı büyük. Kariyerimde bana çok yardımcı oldu. Bana gerçek basketbolun ne olduğunu gösterdi. EuroLeague basketbolunu bana o gösterdi. Benim basbetboldaki babam gibiydi. Bunu söyleyebilirim. Geçtiğimiz sezon bana öğrettiği şeylere birkaç şey ekledim. Antrenmanlarda ve maçlarda bana çok şey öğretti. Geçen sezon da bunların bir kısmını Sixers‘ta gösterdiğimi düşünüyorum,» şeklinde konuştu.

2016-2017 sezonunda inişli-çıkışlı bir grafik çizen fakat nihayetinde en iyi çaylak takımına seçilmeyi başaran Saric, Sixers ile ilgili de konuştu:

«Birbirinize güvendiğiniz zaman, o özel duyguyu hissettiğini zaman bir şeyleri başarmak ve takım için oynamak çok daha kolaylaşıyor. Ben Philadelphia’da bunu görüyorum. Aramızda iyi bir kimya var. Birlikte çok gülüyoruz. Birbirimize sık sık şakalar yapıyoruz. NBA’de bazen insanlar Avrupa’daki gibi salonlarda takılmıyor pek. Avrupa’da bu durum daha yaygın. Ama biz iyi dostuz. Deplasman maçlarında birlikte çok fazla vakit geçiriyoruz. Bu iyi bir şey.»

Önümüzdeki sezona dair beklentileriyle ilgili de konuşan Saric, «Bir şeyler başarmaktan bahsetmek istemiyorum. Elbette playoff kalitesinde bir takımımız var. Yine de sahaya çıkınca işler çok değişiyor. Her şeyden önce sağlıklı olmalıyız. Sonrasında sahada da işler istediğimiz gibi gitmeli. 12 iyi oyuncunuz olabilir ama birlikte oynayamıyorlarsa sahada bir şey yapamazsınız. Oyuncular arasında kimyayı oturtmak önemli. Herkes mutlu olmalı. Koç Brett Brown bunu yapabilir. Umarım harika bir sezon geçiririz,» ifadelerini kullandı.

 

×