Η Eurohoops Academy είναι Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2017. Αποτελεί προσωπικό όραμα του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος ονειρευόταν να δημιουργήσει ένα «σπίτι» του μπάσκετ, όπου οι νεαροί αθλητές μπορούν να μάθουν, να παίξουν και να αγαπήσουν το άθλημα του μπάσκετ.

Η Εurohoops Academy στεγάζεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome (Ευρώτα 24 Κηφισιά), οι οποίες είναι τεχνολογικά εξοπλισμένες ώστε να βελτιώνεται διαρκώς η ποιότητα και η συνολική εμπειρία της προπόνησης. Οι αθλητές απολαμβάνουν το άθλημα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αφού το Eurohoops Dome περιλαμβάνει τρία κλειστά κλιματιζόμενα γήπεδα μπάσκετ με παρκέ τελευταίας γενιάς, σύγχρονα αποδυτήρια, café και boutique αθλητικού ρουχισμού και εξοπλισμού. 

Play – Learn – Enjoy – Evolve

Η Εurohoops Academy προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μπάσκετ στους αθλητές της. Το προπονητικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έχοντας ως βάσεις την κατάλληλη τεχνογνωσία, την παιδαγωγική προσέγγιση και τη μετάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό, από τον Head Coach, Κωνσταντίνο Σταμάτη, και το έμπειρο προπονητικό επιτελείο. Εξειδικευμένα Camps, Shooting Days, προγράμματα ατομικών προπονήσεων και ενδυνάμωσης, Basketball Schools και σεμινάρια τακτικής προσφέρονται, επιπλέον, έτσι ώστε τα παιδιά της Eurohoops Academy να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες, αλλά ακόμη και παιδιά εκτός αυτής να γνωρίσουν το πρωτοποριακό της πρόγραμμα. Παράλληλα, τα παιδιά της Eurohoops Academy έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κορυφαίους αθλητές, να επισκεφτούν αγώνες μπάσκετ και να λάβουν μέρος σε αρκετές ακόμη αθλητικές δράσεις, οι οποίες συνθέτουν ένα μοναδικό «παζλ» βιωματικών δραστηριοτήτων.

Η Εurohoops Academy έχει ως στόχο να προσφέρει στους νεαρούς αθλητές τη δυνατότητα να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι συμπαίκτες και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τις αξίες του αλληλοσεβασμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Προτεραιότητα για όλα τα στελέχη της Ακαδημίας είναι τα παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι, να διασκεδάζουν και να αγαπούν το άθλημα του μπάσκετ.

Τα στελέχη της Eurohoops Academy

Διευθυντής Ακαδημίας

Θοδωρής Παπαλουκάς

Θοδωρής Παπαλουκάς

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι διευθυντής της Eurohoops Academy. Έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά στο ελληνικό μπάσκετ ως παίκτης, ο “τσάρος” του Ελληνικού μπάσκετ συνεχίζει να αφοσιώνεται στο άθλημα που αγαπάει, αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο, μέσω της Eurohoops Academy. Ένα…σύντομο βιογραφικό: 2 τίτλοι της EuroLeague, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ελλάδος, MVP του Final Four της EuroLeague το 2006 και της Κανονικής περιόδου της διοργάνωσης το 2007, MVP του Ευρωμπάσκετ του 2005, αλλά και μέλος της λίστας με τους 50 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην σύγχρονη ιστορία της EuroLeague.

Τεχνικός Διευθυντής - Head Coach

Κωνσταντίνος Σταμάτης

Κωνσταντίνος Σταμάτης

Ο Κωνσταντίνος Σταμάτης είναι ο head coach και τεχνικός διευθυντής της Eurohoops Academy. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην προπονητική της Καλαθοσφαίρισης. Εργάζεται ως προπονητής σε τμήματα υποδομών, καθώς και αντρικά και γυναικεία από το 2002 έως και σήμερα, με κατάκτηση κυπέλλων και ανόδους τοπικών κατηγοριών. Παράλληλα, κάνει ατομικές προπονήσεις σε πολλούς παίχτες που έπαιξαν, αλλά και συνεχίζουν να παίζουν, στις εθνικές ομάδες της ηλικίας τους. Είναι υπεύθυνος προγραμματισμού του Olympia Basketball Camp απο το 2004 (1η χρονιά του camp) εως και σήμερα.

Προπονητικό team

Γιάννης Μουρμούρης

Γιάννης Μουρμούρης

Ο Γιάννης Μουρμούρης έχει πλούσιο και μακρύ βιογραφικό ενασχόλησης με το μπάσκετ, για πάνω από 15 χρόνια. Ως απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες της Ηλιούπολης, του Αστέρα Εξαρχείων, του Φάρου Κερατσινίου, του ΑΟ Παγκρατίου και του ΠΑΟ Ρουφ. Η εμπειρία του είναι μεγάλη, και η αγάπη του για το άθλημα του μπάσκετ ακόμα μεγαλύτερη.

Φίλιππος Κακογιάννης

Φίλιππος Κακογιάννης

Ο Φίλιππος Κακογιάννης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση. Έχει εργαστεί στις ομάδες του Αιόλου Τρικάλων και του ΑΟ Πεύκης ως βοηθός προπονητή, υπεύθυνος scouting και υπεύθυνος προπονητής για τα τμήματα Προμίνι, Μίνι και Παμπαίδες. Η συνεργασία του με την Eurohoops Academy ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται και την φετινή περίοδο με όρεξη και ενθουσιασμό. Παράλληλα με την προπονητική καριέρα, εξελίσσει και τις ακαδημαϊκές του γνώσεις, έχοντας αποκτήσει μεταπτυχιακό στο Sports Management.

Άγγελος Στανωτάς

Άγγελος Στανωτάς

Ο Άγγελος Στανωτάς είναι κάτοχος πτυχίου Γ’ Κατηγορίας προπονητικής καλαθοσφαίρισης και από το 2010 παρακολουθεί, αδιάληπτα, σεμινάρια προπονητικής, τα οποία διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.). Το 2014 παρακολούθησε στις Η.Π.Α. αντίστοιχα σεμινάρια, καθώς και προπονητικά προγράμματα Πανεπιστημίων και ομάδων ΝΒΑ, που συνέβαλαν στην απόκτηση περαιτέρω γνώσεων και εμπειριών.

Παπαϊωάννου Ευριπίδης

Παπαϊωάννου Ευριπίδης

Ο Ευριπίδης Παπαϊωάννου ήρθε στο Eurohoops Dome έχοντας πολυετή προπονητική εμπειρία με πολλές διακρίσεις! Υπήρξε Πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ με το Παμπαιδικό τμήμα του Πανιωνίου, ενώ έχει περάσει με επιτυχία από τον πάγκο της Ακαδημίας Ηλιούπολης, του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και του ΑΟ Ζωγράφου. Τα καλοκαίρια του εμπλουτίζει τις γνώσεις του στο Eurohoops Olympia Basketball Camp.

Αλεξόπουλος Τριαντάφυλλος

Αλεξόπουλος Τριαντάφυλλος

Η σχέση του Τριαντάφυλλου Αλεξόπουλου με το μπάσκετ ξεκίνησε από εφηβική ηλικία, οπότε το γνώρισε ως αθλητής στη γενέτειρά του, τη Λειβαδιά. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το οποίο ανακηρύχθηκε πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποκτώντας ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση. Από το 2013 έως το 2016 εργάστηκε ως προπονητής στην Ακαδημία του Κρόνου Τρικάλων και από το 2016 έως το 2018 στον Απόλλωνα Λιβαδειάς. Το 2019 ήρθε στη Eurohoops Academy, έχοντας κοινές αξίες και στόχους για το μέλλον.

Μάριαν Καραγιάννη

Μάριαν Καραγιάννη

Η Μάριαν Καραγιάννη είναι το νεαρότερο μέλος της Eurohoops Academy. Η πρώτη της επαφή με το μπάσκετ έγινε στην παιδική της ηλικία, οπότε και λάτρεψε το άθλημα ως παίκτρια. Ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ως υπεύθυνη των τμημάτων Προμίνι, Μίνι και Κορασίδων. Το 2019 επιλέχθηκε ως Junior Coach στην AntetokounBros Academy, όπου και γνωρίστηκε με το προπονητικό επιτελείο της Eurohoops Academy. Ο ενθουσιασμός, η όρεξη και το ταλέντο της ήταν εντυπωσιακά, γι’ αυτό και από το 2020 εντάχθηκε στη Eurohoops Academy.

Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος

Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος

Ο Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Προπονητικής του SCG College. Το ταλέντο, η πειθαρχία και το πάθος του, τον έκαναν να ξεχωρίσει εντός και εκτός της… sideline από νεαρή ηλικία. Το 2014 κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, ενώ το 2017 ως Πανελλήνιος Πρωταθλητής έφτασε στην 5η θέση του Παγκοσμίου Σχολικού Πρωταθλήματος. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2018 στην Ακαδημία του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Το 2021 η Eurohoops Academy τον καλωσόρισε στην προπονητικής της ομάδα.

Χρήστος Μπούζοντιτς

Χρήστος Μπούζοντιτς

Ο Χρήστος Μπούζοντιτς είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και τελειόφοιτος του Τμήματος Προπονητικής του SCG College. Γνώρισε και αγάπησε το μπάσκετ σε παιδική ηλικία ως αθλητής στις ομάδες του Χαϊδαρίου. Μεγαλώνοντας μετέτρεψε την αγάπη του σε επάγγελμα, αποκτώντας σημαντική εμπειρία ως Fitness & Basketball Trainer σε προπονητικό κέντρο και, πλέον, αποτελεί ένα από τα νέα μέλη της Eurohoops Academy. Παράλληλα, εμπλουτίζει τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια με θέματα Προπονητική Αθλητικών Ακαδημιών, Αθλητική Ψυχολογία και Micro Clinics.

Υπεύθυνη Γραμματείας

Μαρία Καλαϊτζάκη

210 800 2957, academy@eurohoops.net

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Ανδρέας Αθανασιάδης

698 303 6590, contact.academy@eurohoops.net

Visit also: