Μήτογλου: “Παίρνω την ευθύνη για το κακό ξεκίνημα, ακολουθούν πιο δύσκολοι αγώνες”

2024-04-25T23:35:12+00:00 2024-04-26T12:46:34+00:00.

Nikos Mastrogiannopoulos

25/Apr/24 23:35

Eurohoops.net
Mitoglou-panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (95-79) την σειρά με την Μακάμπι για τα playoffs της Euroleague και ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για τη νίκη στο Game 2 και τη… δύσκολη συνέχεια

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Ο Παναθηναϊκός με έναν καταπληκτικό Κώστα Σλούκα, ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ σε σκοράρισμα στην Ευρωλίγκα (29 πόντοι), επικράτησε της Μακάμπι με 95-79 και έφερε στα ίσια (1-1) την μεταξύ τους σειρά.

Πλέον οι πράσινοι θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι για τα Game 3 (30/4) και Game 4 (2/5), με τον Ντίνο Μήτογλου να δηλώνει πως αυτοί θα είναι πιο δύσκολοι και σκληροί αγώνες από τα ματς του ΟΑΚΑ, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για την άσχημη εκκίνηση του “τριφυλλιού” στο νικηφόρο ματς με τους Ισραηλινούς. Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου (15 πόντοι, 4/7 τρίποντα).

”Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχω και εγώ. Παίρνω την ευθύνη. Δεν ντρέπομαι να βγω μπροστά. Δεν ήμουν καλός αμυντικά και επίσης ήμουν ένας λόγος που πήρε η Μακάμπι διαφορά, αλλά έπρεπε να συνεχίσω. Λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να βοηθήσω την ομάδα μου και ο τρόπος για να φτάσουμε στη νίκη ήταν να είμαστε αμυντικά πιο σκληροί και όταν το κάναμε είδατε πόσο μεγάλη διαφορά πήραμε. Βάλαμε μπροστά τα κορμιά μας, βάλαμε όλα τα σουτ και πήραμε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς. Τώρα ακολουθούν πιο δύσκολοι αγώνες.

Παίζουμε μπάσκετ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όπως είπα δεν ξεκίνησα καλά και ήταν και τα θέματα τακτικής τα οποία με επηρέασαν κιόλας, γιατί έπρεπε να ακολουθήσω την τακτική μας, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να συνεχίσεις. Είναι playoff αγώνες, η κάθε κατοχή μετράει και πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και προχωράμε μπροστά.

Όταν θα πάμε εκεί θα μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς αγώνες, πάρα πολύ πιο δύσκολους, πολύ πιο physical με πολύ μεγαλύτερη επαφή, με πολύ πιο σκληρά μαρκαρίσματα, με μικρότερο σκορ. Είναι 1-1. Θα ματώσουμε και θα παλέψουμε πάρα πολύ στο παρκέ και θα ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη βδομάδα.

Ο Ιωάννης είναι εδώ από την στιγμή του τραυματισμού του. Δουλεύει πάρα πολύ. Είναι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης όπως γνωρίζουμε όλοι και παίκτης και χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησε σήμερα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι για να κερδίσουμε τους αγώνες.

Σκοπός είναι να τελειώσει η σειρά εκεί. Στη χειρότερη περίπτωση θα γυρίσουμε στην Αθήνα”.

O Μήτογλου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, 5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 15 PIR.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ο Σλούκας επέβαλλε το ΝΟΜΟ του ΟΑΚΑ

Αταμάν: “Όλη η Ευρώπη είδε τη διαφορά των δύο ομάδων”

Διαβάστε εδώ τα τελευταία νέα

×