“NBA Smaç Yarışmasına Katılmak Benim Hayalim”

2016-02-02T18:22:03+00:00 2016-02-02T18:22:03+00:00.

Semih Tuna

02/Feb/16 18:22

Eurohoops.net

Anadolu Efes’in 18 yaşındaki genç yıldızı Furkan Korkmaz, Draftexpress.com’dan Jonathan Givony’e röportaj verdi ve hedeflerini anlattı.

By Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Anadolu Efes‘in 18 yaşındaki genç yıldızı Furkan Korkmaz, Draftexpress.com’dan Jonathan Givony’e röportaj verdi ve hedeflerini anlattı.

“Ailemden, arkadaşlarıma kadar herkesin bende beklentileri var. Bu sorumluluğu gerek onlar gerekse kendi kariyerim için almaya hazırım. Öncelikli konsantrasyonum Anadolu Efes. Ondan sonra ise lottery pick olmak. Fakat kendimi göstermek için daha fazla dakikaya ihtiyacım var.  Şimdilik aldığım dakikalar yeterli değil.” diyen Furkan Korkmaz’ın röportajı şu şekilde:

Anadolu Efes’in beklentileri büyük, geniş ve tecrübeli bir kadrosu var. Bazı maçlarda oynayamıyorsun.  Bu nasıl hissettiriyor?

Bazen üzerimde baskı yaratıyor ancak dakika aldığım zaman sahada her şeyimi vermeye çalışıyorum. Bazen oynuyorum, bazen oynamıyorum ancak bu koçun kararı.  Bu yıl benim için drafttan dolayı önemli, büyük beklentilerim var.

Bir şütör guard için uzunsun ama henüz fiziksel gelişimini tamamlamadığından dolayı 3 oynarken sıkıntı yaşıyorsun. Avrupa’da çoğu takım 2 oyun kurucu ile oynuyor, belki dakikalarının istikrarlı olmamasının sebebi budur?

Evet bundan ötürü olabilir. Halen uzamaya devam ediyorum. 2-3 numaraları pozisyonları oynuyorum, bazen de 1. Avrupa’da herkes çok hızlı. Onları savunmak kolay olmuyor.

Dusan Ivkovic 72 yaşında bir Avrupa efsanesi. 2 kez Euroleague şampiyonu oldu,  Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları da yaşadı. Onunla birlikte çalışıp bir şeyler öğrenmek nasıl bir his?

Geçen sezondan beri birlikteyiz. O bir efsane. Onunla çalışmaktan ve onun takımı için oynamaktan dolayı çok mutluyum. Savunmam zayıf  ve o da savunma mentalitesi olan bir koç. Her maç her antrenmanda yeni şeyler öğreniyorum.

Cedi ve sen Türkiye All-Star’da Star Wars şovu yaptınız. Bu fikir nereden geldi?

2 kez Star Wars’ı izledim. Jedi-Cedi bağlantısı. Onunla konuştuk ve özel bir şeyler hazırlamamız gerke dedik. Geçen sezon finalde Kenny Gabriel’e karşı kaybetmiştim. Bu yıl kazanmak istedim. Cedi ile konuştuk ve ortaya güzel bir şov çıkardık.

Atletizmin ailenden mi geliyor, daha önce farklı bir spor yaptın mı?

Hayır ailemden gelmiyor. Küçükken NBA videoları izlediğimde kendime ben de smaç yapmalıyım dedim. Denedim, yaptım ve geliştirdim. Farklı spor olarak sadece 10 yaşındayken okul takımında kros yaptım.

NBA smaç yarışmasına katılmak ister misin?

Tabii ki isterim, bu benim hayalim.

Bir dahaki sezon NBA’e gelmen ihtimal dahilinde mi?

Evet, ihtimaller arasında.

 

×