Çekmece’den Galatasaray’a Uzatmada Sürpriz

2016-04-17T20:01:36+00:00 2016-04-17T20:01:36+00:00.

admin69

17/Apr/16 20:01

Eurohoops.net

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 26. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece’ye konuk olan Galatasaray Odeabank maçtan 94-89 mağlup ayrıldı.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 26. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece’ye konuk olan Galatasaray Odeabank maçtan 94-89 mağlup ayrıldı. Michael Roll, Çekmece adına 25 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile yıldızlaştı.

Maça Galatasaray Odeabank savunmada sert başladı. Hücumda da Sinan Güler ve Vladimir Micov önderliğinde bol skorlu başlayan konuk ekip ilk beş dakikayı 6-13 önde geçti. Yay gerisinden isabet bulmakta zorlanan Büyükçekmece, savunmada ise yay gerisini savunmakta zorluk çekti. Micov ve Sinan Güler üçlüklerle cezaları keserken Galatasaray farkı çift hanelere çıkardı. Michael Roll’un üst üste ürettiği 5 sayı ve Burak Can’ın son saniyede bulduğu çember altı sayısıyla Demir İnşaat Büyükçekmece maça geri döndü. İlk çeyreği Galatasaray Odeabank 17-22 önde geçti. İkinci çeyreğe de ev sahibi daha iyi başladı. Buran Can Yıldızlı’nın çembere gitmeye devam ettiği bu çeyreğin başında Galatasaray hücumda da skor üretmekte çok güçlük yaşadı. Şafak Edge ve Göksenin Köksal‘ın aynı anda sahada bulunduğu bölümü skorsuz geçen konuk ekip 25-23 geri düştü. İkinci çeyreğin ikinci beş dakikalık bölümünde ev sahibi oyunu daha da hızlandırırken Michael Roll ve Ceyhun Altay’ın bulduğu üçlükler skoru 36-28’e getirdi. İlk yarıyı da ev sahibi 40-36 önde kapadı.

İkinci yarıya Stephane Lasme ve Caleb Green ile içeriden bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray skorda beraberliği yakaladı. Vladimir Micov atmaya devam ederken Galatasaray dört dakikada 14 sayı bularak 45-50 öne fırladı. Üçüncü çeyrek sonuna doğru hücumda Sinan Güler ve Stephane Lasme’nin etkinliğiyle skor bulmaya devam eden konuk ekip son 3 dakikaya 53-60 önde girdi. Son bölümde atak yapan ev sahibi farkı eriterek son çeyreğe 62-64 geride girdi. Son çeyreğe Galatasaray hem savunmada hem hücumda çok kötü başladı ve Büyükçekmece 69-67 öne fırladı. Burak Can Yıldızlı çember altında sayı atmaya devam ederken Galatasaray hücumda uygun pozisyonlar yaratma konusunda tamamen devre dışı kaldı. Blake Schilb’in üst üste bulduğu 5 sayı ise nefes aldırırken 3.20 kala skor 75’te eşitlendi. Stephane Lasme’nin serbest atış isabetleri Galatasaray’ı iki sayı öne taşıdı. Erving Walker’ın kritik üç sayılık isabeti Çekmece’yi tekrar maçın içine soktu. Son bir dakikaya Galatasaray Odeabank 78-81 önde girdi. Ceyhun Altay’ın bulduğu fastbreak sayısı ve Galatasaray’ın boş dönmesiyle son 9 saniyeye 80-81 ile girildi. Demir İnşaat Büyükçekmece moladan Walker’ın birebiriyle dönerken Errick McCollum‘un ona yaptığı faulle faul çizgisine geldi. İkide bir ile çizgiden dönen Birleşik Amerikalı oyuncu skoru 81’de eşitledi. 3.5 saniye kala bu kez Galatasaray molaya gitti. Mola sonrası Sinan Güler çembere gitmek istedi ancak topu kaybetti ve maç uzatmalara taşındı.

İki takım da uzatma periyoduna tutuk başladı. Erving Walker’ın çembere gidişinde bir kez daha faul düdüğü çıkarken oyuncu çizgiden skoru 83-81’e getirdi. Sinan Güler yine çizgiden durumu eşitledi ancak Samardjiski basket faulle takımını 3 sayı öne taşıdı. Stephane Lasme çizgiden farkı tekrar 1’e indirdi. Bitime 2.20 kala Michael Roll’un bulduğu turnikeye Lasme tekrar orta mesafeden cevap verdi. Osiris Eldridge’in Errick McCollum‘a yaptığı faul ve McCollum’un yine serbest atıştan bulduğu iki sayı ile Galatasaray yeniden 88-89 öne geçti. 43 saniye kala Walker bir orta mesafe daha buldu ve tekrar takımını öne taşıdı. McCollum çizgiden ikide sıfır ile döndü. Erving Walker bitime 11 saniye kala dengesiz bir orta mesafeyi yine sayıya çevirirken farkı 3’e çıkardı. Galatasaray moladan sayıyla dönemeyince ev sahibi Demir İnşaat Büyükçekmece maçtan 94-89 galip ayrıldı.

Demir İnşaat Büyükçekmece’de Roll’ün yanında Erving Walker 18 sayı ve uzatma periyodundaki harika performansıyla galibiyete katkı yaptı.

Galatasaray Odeabank’ta Micov’un 20, Sinan Güler’in 19 sayısı galibiyete yetmedi.

×