Andrea Trinchieri’den Açıklamalar: Dubai’nin Adriyatik Ligi’ne Katılma İsteği, Partizan ve EuroLeague

2023-11-02T11:15:44+00:00 2023-11-02T11:29:50+00:00.

Can Bedel

02/Kas/23 11:15

Eurohoops.net

Andrea Trinchieri birçok konuda açıklamalarda bulundu.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

Turkish Airlines EuroLeague’de geçen sezon Bayern Münih’i çalıştıran ve yeni sezon için bir takımla anlaşamamış olan Andrea Trinchieri, Sırp basın BHBasket’e konuştu.

Partizan-Kızılyıldız derbileri hakkında konuşan Andrea Trinchieri, “Partizan, Kızılyıldız’ı iki kez yendi. Kızılyıldız ilk maçta büyük bir şansı tepti ve böyle bir şansı teptiğinizde sonraki maçı kazanma ihtimaliniz de büyük oranda azalıyor çünkü EuroLeague’deki derbi Partizan’ı uyandırdı, konsantrasyonunu arttırdı” sözlerini söyledi.

Kızılyıldız’da Dusko Ivanovic’in görevden alınmasıyla ilgili de konuşan tecrübeli koç, “Koç değişimi yaşandığında üzülüyorum. Herhangi bir yorum yapabileceğimi sanmıyorum, sadece durumu gözlemliyorum ve Euroleague’de koç olmak çok zor. Hırslar çok büyük. Play-off’larda yer almak isteyen 16 takım var ve bu hırslar koçun üzerinde büyük bir baskı yaratıyor” derken, “Dusko Ivanovic üst düzey bir koç ve yeni bir iş bulması da sadece 4 gün sürdü. Bilindiği bir yere gitti. Kusurlarını ve yeteneklerini bildikleri bir yere. Hepimizin kusurları var. Bu insani bir şey. Bir koçla anlaştığınızda en önemli şey o koçun takıma ne getireceğidir. Artık bu benim sistemim ve ben ne dersem onu yapacağız diye bir şey yok. On genç oyuncudan oluşan bir takımınız varsa başka bir sistemle, deneyimli oyunculara sahipseniz başka bir sistemle çalışmanız gerekecektir” ifadelerini kullandı.

Sırp devleri Kızılyıldız ve Partizan bu sezon Final Four hedefliyordu. Trinchieri’ye iki ekibin bu hedefi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği sorulduğunda, “Kim bilebilir ki? Ben bilemiyorum açıkçası. Ne söylendiği ayrı bir şey, nasıl yapıldığı ayrı bir şey. Bence Partizan’ın iyi bir iskeleti var, hala oyuncu arıyorlar. Bruno Caboclo ile anlaştıkları doğruysa Almanya’da çok iyi bir sezon geçirmiş bir oyuncuyu transfer etmiş olurlar. Mathias Lessort’un yerini ise doldurabildiklerini sanmıyorum. Belki Lessort Euroleague’in en iyi pivotu değil ama Partizan’dayken öyleymiş gibi oynadı. Taraftarların verdiği motivasyon sayesinde kariyerinde hiç olmadığı iyiydi, %120’siyle oynadı. Dante Exum’u da kaybetmişlerdi. Açıkçası sporda biraz adalet olsaydı Partizan geçen yıl Final Four oynardı” sözlerini söylerken Kızılyıldız hakkında ise, “Kızılyıldız, EuroLeague seviyesinde birçok şey yapabilecek bir kadroya sahip ve deneyimli bir koçlar var. Elbette eksikleri var ve bazı takviyeler yapabilirler. Kızılyıldız agresif oynuyor ve EuroLeague’de yüksek skorlarla ulaşmak istiyor. Belki de Zalgiris ya da Partizan karşısında sadece iki galibiyete ihtiyaçları vardı” dedi.

Dubai’nin EuroLeague’e ve Adriyatik Ligi’ne katılma isteği yer alıyor. Trincchieri konu hakkında konuşurken, “Adriyatik Ligi özel bir lig ve kapıları da açabilir. Bu kesinlikle o bölge basketbolu için özel olur. Ancak Adriyatik Ligi dünyanın en zorlu ligi. Eğer iyi bir koç olmak istiyorsanız yolunuzun Adriyatik Ligi’nden geçmesi gerekebilir çünkü sert ve taktiksel bir lig. Her takımın, en zayıf takımın bile bir planı vardır. Adriyatik Ligi’ndeki tecrübemin beni daha iyi bir koç yaptığına eminim” sözlerini söyledi.

EuroLeague’in ilk 5 haftası sorulduğunda tecrübeli koç, “Henüz net şeyler için erken. Real Madrid kesinlikle en iyi kadroya sahip. Tecrübeli oyuncuları, atlet isimleri ve iyi şutörleri var. Bana göre şu anda sahada en iyi iş çıkaran takım, olağanüstü bir savunma yapan ve en agresif olan Virtus. Daha geniş bakarsak, James, Punter, Teo, Nedović gibi oyunculara da sahip değiller. Valencia da büyük bir özgüvenle oynuyor. Barcelona ise Real Madrid maçlarını bir kenara bırakırsak bence iyi başladılar. Jabari Parker henüz yerini bulamadı. NBA’den EuroLeague’e geçmek zaman alacaktır çünkü bu tamamen farklı bir oyun” açıklamasını yaptı.

Basketbol gündemindeki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!