Ο Νέιτ Ρόμπινσον δοκιμάστηκε για να παίξει στο… NFL!

2016-06-14T15:17:19+00:00 2016-06-14T15:23:48+00:00.

Dimitris Minaretzis

14/Jun/16 15:17

Eurohoops.net

Ο πρώην παίκτης της Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε ως αθλητής και να γίνει ο δεύτερος που θα αγωνιστεί και στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα.

Του Δημήτρη Μιναρετζή/ info@eurohoops.net

Ο Νέιτ Ρόμπινσον θέλει να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που θα έχει παίξει στο ΝΒΑ αλλά και στο NFL! Ο πρώην ΝΒΑερ και παίκτης της Χάποελ Τελ Αβίβ (αποκλείστηκε δύσκολα στα προημιτελικά από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ) δοκιμάστηκε τη Δευτέρα από τους Σιάτλ Σίχοκς (όπως σημειώνει το ESPN), μίας από τις καλύτερες ομάδες του επαγγελματικού football τα τελευταία χρόνια, καθώς κατέκτησαν το Super Bowl το 2014 και έχασαν στον τελικό του 2015. Ο Ρόμπινσον είναι γέννημα θρέμμα του Σιάτλ, εξ ου και η επιλογή του να δοκιμαστεί πρώτα στην τοπική ομάδα…

Ο Ρόμπινσον δεν είναι … ξένος με το συγκεκριμένο σπορ. Έπαιζε στο Λύκειο και αργότερα κέρδισε υποτροφία για το κολέγιο της Ουάσινγκτον. Εκεί έπαιξε ως ρούκι σε 13 παιχνίδια στη θέση του cornerback, που είναι μία αμυντική θέση στο football (σ.σ. καλύπτει τους receivers, αυτούς δηλαδή που είναι αποδέκτες των μακρινών πασών από τον quarterback). Αργότερα όμως αφοσιώθηκε στο μπάσκετμπολ, αγωνιζόμενος για 11 σεζόν στο ΝΒΑ, ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές το διαγωνισμό καρφωμάτων παρά το χαμηλό του ύψος (1.75μ.).

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσω τους αμφισβητίες. Αυτούς που δεν μου δίνουν την ευκαιρία. Πρέπει φυσικά να δυναμώσω και να γίνω ταχύτερος», είχε δηλώσει νωρίτερα τον Απρίλιο για το ενδεχόμενο να το κάνει.

Ο Ρόμπινσον τόνισε σε συνεντεύξεις του πως θέλει να γίνει ο πρώτος που θα παίξει και στα δύο αυτές κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά δεν γνώριζε προφανώς την ιστορία. Ο ένας και μοναδικός που το έχει πετύχει, λέγεται Μπαντ Γκραντ. Αγωνίστηκε σε δύο σεζόν τους Μινεάπολις Λέικερς και μάλιστα το 1950 κατέκτησε το πρωτάθλημα ως ρολίστας (2,5π.). Έπαιξε επίσης μόλις δύο σεζόν στο NFL με τους Φιλαντέφια Ίγκλς και στην καναδική λίγκα με την ομάδα του Ουίνιπεγκ. Αργότερα έγινε προπονητής των Μινεσότα Βάικινγκς για 18 σεζόν (!) γράφοντας τη δική του ιστορία στο συγκεκριμένο σπορ…

×