Nurkic Nuggets’tan İntikamını Aldı, Portland Playoff İçin Avantajı Kaptı

2017-03-29T09:00:26+00:00 2017-03-29T09:00:26+00:00.

Bugra Uzar

29/Mar/17 09:00

Eurohoops.net

Dün gece Batı’da play-off yarışının en zorlu eşleşmesi oynandı. Portland, Denver Nuggets karşısına avantaj için, Nurkic eski takımından tatlı ve soğuk bir intikam almak için oradaydı. Nurkic hem istediğini aldı hem de takımına istediğini aldırdı.

Jusuf Nurkic’in 33 sayıyla kariyer rekorunu kırıp 16 ribaunt aldığı gecede bu sezon takasla geldiği takımı Portland Trail Blazers, onun eski takımı ve playoff’un sekizinci sırası için en büyük rakibi Denver Nuggets‘ı 122-113 yenerek Batı’da sekizincilik bileti için büyük bir avantaj ele geçirdi.

Artık bir maçla farkla konferansın son playoff sırasına kurulan Portland aynı zamanda Nuggets‘a karşı sezon serisini de kazanıp galibiyet eşitliği durumunda da tie-break avantajını ele geçirdi.

Bitime sekiz maç kala böyle büyük bir avantajı ele geçiren Blazers‘da McCollum 39 sayıyla zaferin bir diğer mimarı, Lillard 19, Aminu 15 sayıyla ikiliinin en büyük iki destekçisiydi.

İlk beşinin tamamından çift haneli katkı alan Denver’da Nelson’ın 23 sayısı, Jokic’in 17 sayı, 8 ribaunt, 8 asist ve 2 bloğu, Harris, Chandler ve Barton’dan sırasıyla gelen 19, 17 ve 13 sayılık katkılar mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Maçın başından itibaren eski takımına karşı intikama almaya geldiğini belli eden Nurkic daha karşılaşmanın ilk hücumunda Jokic’i sırtına alıp post-up’ta sayıyı yaptı. Attığı basketlerden sonra düzenli olarak seyirciyi ateşlemek için uğraşan Nurkic kenardayken bile atmosferi ısıtmanın yollarını aradı.

Üçüncü çeyrekte kenara gelirken ayakta alkışlanan uzunu, Koç Terry Stotts bitime 19 saniye kala perdeyi kapatması için tekrar oyuna aldı. Maçtan sonra seyirciye seslenen Nurkic orada da eski takımına laf atmayı unutmadı:

“Nuggets’a keyifli bir yaz tatili dilerim.”

×