Hayward: “Doğu Konferansı’nda Oynamak Daha Akıllıca”

2017-07-30T08:39:21+00:00 2017-07-30T08:39:21+00:00.

Mehmet Bahadır Akgün

30/Jul/17 08:39

Eurohoops.net

Geçtiğimiz haftalarda Boston Celtics ile anlaşarak NBA’de bu yazın en çok ses getiren birkaç imzasından birini atan Gordon Hayward, Doğu Konferansı’nda oynamanın daha akıllıca olduğunu söyledi.

By Eurohoops team /info@eurohoops.net

Bu yaz NBA’de dört All-Star oyuncu takımlarından ayrılmakla kalmadı, konferans değiştirdi. Bu dört oyuncudan üçü Doğu Konferansı’ndan Batı’ya gitmeyi tercih etti. Jimmy Butler, Paul George ve Paul Millsap Doğu’yu bırakarak Batı takımlarının yolunu tuttu. Carmelo Anthony ve Kyrie Irving’in de takımlarından ayrılmak istedikleri göz önünde bulundurulursa bu sayı daha da yükselebilir.

Fakat dört All-Star oyuncu arasında Batı Konferansı’ndan Doğu’ya gitmeyi tercih eden biri de vardı: Boston Celtics‘in yıldızı Gordon Hayward.

NBC’nin haberine göre, The Woj Pod’a konuşan Gordon Hayward şunları söyledi:

“Bu süreçte büyük oyuncuların Batı’ya gittiğini görüyorsunuz ve Batı Konferansı giderek daha çok güçleniyor. Ben Doğu Konferansı’nı sırf onlarla mücadele etmek zorunda kalmamak için terk etmiyorum. Rekabetten kaçmak istemezsiniz zaten, ben öyle biri değilim.

Ama yine de muhtemelen Doğu Konferansı’nda oynamak daha akıllıca bir hareket. Zira sırf playofflarda ilk turu geçebileyim, ikinci turda rakibimi yeneyim diye vermeyeceksiniz o mücadeleyi. Golden State ile finalde karşılaşabilmek için daha iyi bir şansınız oluyor.

Dolayısıyla tabii aklınızdan geçiyor bu durum. Kesinlikle.

All-Star konusuna gelirsek, nerede olursanız olun zor olacak All-Star seçilmek ama Batı Konferansı’nda özellikle de forvet pozisyonundaki yıldızların sayısı düşünülürse çok fazla yıldız var ve All-Star seçilmek istiyorsanız sezonun ilk yarısını çok iyi geçirmeniz lazım. Bu da bence büyük oranda takımınızın performansıyla alakalı. Eğer takımınız kazanıyorsa, işler sizin için çok daha kolay oluyor. Dediğim gibi, elbette aklınızdan geçiyor.”

Gordon Hayward’ın rekabetten kaçmak isteyip istemediği bilinmez fakat kendisi bunu kaçmak olarak görmüyor.

Yine de mevcut durumda Doğu Konferansı’na giderek NBA Finalleri’ne ulaşma şansını biraz daha artırmış olduğu bir gerçek.

 

Dahası, Doğu Konferansı’nda All-Star seçilme şansını da büyük oranda artırdığı kesin. 6 ila 8 forvet ve pivotun All-Star seçileceği düşünülürse, öne çıkan diğer adaylar; LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Kristaps Porzingis, Hassan Whiteside, Al Horford, Andre Drummond ve Carmelo Anthony… Başka?

Dahası Boston’ın da playoff yolculuğu Utah’ta yaşanacaklara oranla çok daha kolay olacaktır. Cavaliers, Wizards ve Raptors konferansın diğer güçlü takımları ama geçtiğimiz sezon Celtics Hayward yokken bile konferans finaline ulaşmayı başarmıştı.

Hayward’ın Doğu Konferansı’nda oynamanın daha akıllıca olduğunu düşünmesinde hiçbir beis gözükmüyor, aksine diğer yıldızlar da böyle düşünmeye başlarsa iki konferans arasındaki bu dengesizlik kapanacaktır.

×