Collet: ‘İlk Yarıda Yoruldular, İkinci Yarı Fark Yarattık

2017-09-03T15:18:41+00:00 2017-09-03T15:18:41+00:00.

Bugra Uzar

03/Sep/17 15:18

Eurohoops.net

Koç Collet, Fransa’nın İzlanda’yı farklı geçtiği maçın ardından rahat galibiyetin iki yarı arasındaki kalite farkı sayesinde geldiğini vurguladı.

Fransa’nın İzlanda’yı ikinci yarıdaki rahat ve etkili oyunuyla mağlup ettiği maçın ardından Fransa koçu Vincent Collet şu sözlerle maçı değerlendirdi:

“Öncelikle İzlanda’yı tebrik ediyorum. Kalpten bir enerjiyle oynadılar. İlk yarıda sorun yaşamamızın sebebi biraz bizim hatalarımızdı ama onlar da çok iyi oynadılar.”

“Elbette maç 40 dakika. Rotasyon yaptık, kadromuzun derinliği ve gücü fark yarattı. İlk yarıdaki oyunları yorulmalarına sebep oldu ve ikinci yarıda bizim iyi oyunumuzla beraber bunu avantaja çevirdik.”

“Daha iyi hücum etmek bugünkü hedefimizdi. Daha hareketli olmak, boş şutları bulmak. Savunma turnuva ilerledikçe sertleşecektir. Kısa rotasyonunda çok iyi bir takımız. Bire birde çok iyi skor üretebilen isimler. Ama rakiplerimiz bunu istemeyecektir.”

“Takım olarak hücum edip ritm bulmak konusunda bu maç iyi bir fırsattı ve iyi kullandık.”

İzlanda koçu Craig Pedersen ise farklı skora rağmen oyuncularının mücadeleci oyunundan memnundu ve maça yaptıkları iyi başlangıcın daha önceden planlandığını da belli etti:

“Bugünkü mücadelemizden gurur duyuyorum. İlk yarıda iyi bir oyun oynadık. Oyunun iki tarafında da agresiftik. Kendimiz için fırsatlar yarattık.”

“Ama Fransa’nın yetenek farkı maç içerisinde ortaya çıktı. %68’le saha içi isabeti buldu, o seviyede şut atarlarken kazanmak çok zor. Fazlasıyla kaliteli bir takımlar. O kadar kolay sayı bulurlarken maç içinde kalmak zor.”

“Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Maç içerisinde 35 sayı geri düşmemize rağmen desteklerini kesmediler. Onların tarafında olmak çok gururluyum.”

“Maç öncesinde asistanlarımızla konuştuk. Böyle büyük ülkelere karşı maça iyi başlamazsak 70-80 sayı maçla yenilebiliriz. Oyuncularım bu yüzden ekstra bir enerjiyle maça başladık.

×