Obradovic: “Benimle Çalışmak Hiç Kolay Değil”

2015-12-22T22:40:00+00:00 2015-12-22T22:40:00+00:00.

Semih Tuna

22/Dec/15 22:40

Eurohoops.net

Fenerbahçe koçu Zeljko Obradovic, takımının durumunu, TOP 16 gruplarını ve hedeflerini hakkında FBTV’ye değerlendirmelerde bulundu.

By Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Fenerbahçe koçu Zeljko Obradovic, takımının durumunu, TOP 16 gruplarını ve hedeflerini hakkında FBTV’ye değerlendirmelerde bulundu.

Obradovic:

“Çok zor bir gruptu. Son haftaya kadar kimin çıkacağı kesinleşmemişti. Bizim hedefimiz ilk olarak TOP 16’ya çıkmaktı. Favoriler açısından hep Real Madrid lider 1 olarak gözüküyordu ve 2-3-4’ün kim olacağı belli değildi. Gruptan lider çıkmayı başardık, şu ana kadar hedeflerimize ulaşmış durumdayız.

Ekpe’nin Avrupa’da ilk sezonu. Çok farklı bir çalışma sistemi var. Onunla ilk görüştüğümüzde buradaki farklılıkları anlatmaya çalıştık ama çok zeki ve çalışkan bir oyuncu hem kendi açısından hem de diğer oyunculara yarattığı katkılardan dolayı.

Kostas’a gelince yazın kendisiyle görüştüğümüzde çok hevesli ve motiveydi. Daha fazla sorumluluk almaya hazırdı, bunun bilinciyle geldi. Aynı zamanda Bobby Dixon da takımımıza katıldı ve ikisini aynı anda kullanmak çok hoşuma gidiyor, Kostas ile Bobby Dixon bir aradayken çok iyi şeyler oluyor. Kostas’ın tabii ki her yeni oyuncu gibi sorumluluk arttıkça inişli çıkışlı zamanları oluyor. Eminim zaman geçtikçe hepimizin ondan beklediği şekilde oynayacağına inanıyorum.

Birçok kişiye tehlikeli karar gibi görünen 4 tane genç oyuncuyla çalışmayı tercih ettik. Bizim takımımız için en iyisini olacağını düşündük. Birçok kişiyle görüştük, bazıları NBA’de oynamayı tercih etti, bazıları başka kulüpleri tercih ettiler. Bu gerçek hayat. Ben şu anda takımım için en doğru seçimleri yaptığıma inanıyorum. Çok mutluyum kadromdan.

Biz kolay gruptayız, diğer grup çok zor düşüncesi çok tehlikeli bir düşünce. Bütün rakiplere aynı saygıyı göstermemiz gerekiyor. Euroleague’de kolay takım yok. Diğer tarafta Barcelona, Olympiacos, Real Madrid gibi çok köklü ve başarılı takımlar var. İnsanların böyle düşünmesi çok normal. Bizim sadece kendi grubumuzu düşünüp bir sonraki adım olan TOP 8’e çıkmak için mücadele etmeliyiz. Takımımız sağlıklı olduğu sürece ve savaşmaya hazır olduğu sürece rakiplerin hepsine karşı büyük bir mücadele verebileceğimize inanıyorum.

Benimle çalışmak hiç kolay değil, bu bir gerçek. Benim her zaman defalarca anlatmaya çalıştığım bir şey vardır onlara ve herkese; benim için genç ya da tecrübeli oyuncu yoktur, iyi yada kötü oyuncu vardır. En zorlayan tarafı onlarla her gün konuşmam gerekiyor, üzerinde çalışmam gerekiyor ve çok fazla tekrar yapmam gerekiyor. Basketbolda en önemli olan şey konsantrasyon, onu vurgulamam gerekiyor. Gelişmeleri için de aynı şeyleri 100 kere, 1000 kere tekrar edebilirim. Çünkü benim amacım onların iyi oyuncular olmalarını sağlamak. Şu anda ellerinde olan bu güzel fırsatın farkında olmaları gerekiyor; Fenerbahçe’nin bir parçası olmak. Yaşları biraz ilerledikçe daha iyi anlayacaklar şu andaki pozisyonlarını ve Fenerbahçe’nin bir parçası olmanın ne anlama geldiğini.

Biz yazın takımımızın nasıl olması gerektiğine karar verdik biraz önce anlattıklarımla birlikte. Şu anda tek isteğim takımımın hiçbir sakatlık yaşamadan sağlıklı olması. Ben şu andaki kadromdan çok memnunum. Şu anda sağlıklı olmaları önemli. Bu kadroyla herkesle savaşabileceğimize inanıyorum.

Şu ana kadar verilen müthiş bir destek oldu. Aynı desteği lig maçlarında da bekliyoruz. Euroleague maçlarında hiçbir problem yok. Gerçekten büyük katkısı oluyor. Buradaki baskı ve ambiyans harika. O kadar güzel oluyor ki, aynı zamanda rakip takımlara da saygı gösteriliyor. O yüzden rakiplerinde çok rahat gelmelerini ve güzel ambiyansımızı görmelerini isterim.”

×