Επίλογος (Τοπ16 7 αγ.) – Στου δρόμου τα μισά

2016-02-13T00:37:15+00:00 2016-02-13T00:40:31+00:00.

Aris Barkas

13/Feb/16 00:37

Eurohoops.net

Μόνο η Φενέρμπαχτσε στον όμιλο Ε μπορεί ίσως να νοιώσει ασφαλής, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν για τη ζωή τους σε ένα συναρπαστικό Τop16

Toυ Άρη Μπάρκα/ barkas@eurohoops.net

Έχουν περάσει επτά εβδομάδες από την πρεμιέρα του Top16 και ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Έστω κι αν θεωρηθεί ότι οι Ζαλγκίρις Κάουνας και η Ντογκούς Νταρουσάφακα με ρεκόρ 1-6 έχουν μείνει εκτός κούρσας, οτιδήποτε άλλο είναι ακόμα ανοιχτά και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Όπως μπορείτε να δείτε στη βαθμολογία, μόνο η Φενέρμπαχτσε στον όμιλο Ε μπορεί ίσως να νοιώσει ασφαλής, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν για τη ζωή τους. Τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά μπερδεμένα, τίποτα δεν είναι εύκολο για κανέναν και ακόμα και οι πρωταθλητές πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν. Και αυτό έκαναν στην Μόσχα με τον παρακάτω τύπο να δίνει απίστευτο σόου.

MVP

Γκουστάβο Αγίον

Ο Μεξικανός σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ρεκόρ καριέρας και οι πρωταθλητές νίκησαν εκτός έδρας κόντρα στην Χίμκι, πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα μπήκαν και πάλι σε μια σειρά για την πρόκριση στα πλέι οφ. Σε αυτή την περίπτωση τα νούμερα είναι απόδειξη των όσων κατάφερε ο Αγιόν, αφού είχε την καλύτερη αξιολόγηση της καριέρας του στην Ευρωλίγκα (41) χάρη σε 24 πόντους με 10/12 σουτ, 4/6 βολές, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 τάπες και 3 λάθη. Μια φροντ λάιν μόνος του.

Καλύτερη πεντάδα

  1. Μίλος Τεόντοσιτς: Ο Σέρβος γκαρντ και πάλι ήταν ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Είχε 21 πόντους με 10/11 βολές, έβαλε το τρίποντο που σφράγισε το αποτέλεσμα και είχε ακόμα 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.
  2. Μάικ Τζέιμς: Κατάφερε να κλέψει την παράσταση από τον Γιάννη Μπουρούση και να τρυπώσει στην πεντάδα. Είχε 16 πόντους με 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος στη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί της Μπάμπεργκ.
  3. Κουίνσι Μίλερ: Δεν είναι σμολ φόργουορντ, όμως πρέπει να τον ανταμείψουμε για ένα ακόμα μεγάλο ματς του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στη Τσεντεβίτα με 22 πόντους, 8/15 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα και κανένα λάθος.
  4. Γκουστάβο Αγιόν: Το καλύτερο του ματς στην Ευρωλίγκα μέχρι το επόμενο…
  5. Έκπε Ούντο: Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε φλέρταρε με ένα μοναδικό τριπλ νταμπλ με την ομάδα του να παίρνει τη νίκη επί της Μάλαγα με ευκολία. Ο Ούντο είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 τάπες, μαζί με 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Η καλύτερη επίδοση ηττημένου: Τζέιμς Ογκουστίν

Ο φόργουορντ/ σέντερ της Χίμκι έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στη Ρεάλ και έκανε ένα μεγάλο ματς με 20 πόντους, 8/12 σουτ και 7 ριμπαουντ. Δεν μπόρεσε, όμως, να οδηγήσει τους Ρώσους σε μια νίκη-κλειδί επί των πρωταθλητών και παρά το καλό τους ξεκίνημα, ολοκλήρωσαν το Top16 με δύο σερί ήττες.

Κόουτς της εβδομάδας: Βελιμίρ Περάσοβιτς

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε εδώ και δεν θα είναι η τελευταία. Κόντρα σε μια ομάδα που έχει μια προφανή προπονητική σφραγίδα, όπως η Μπάμπεργκ, ο Περάσοβιτς βρήκε τον τρόπο να επιβάλει το παιχνίδι του στην Λαμποράλ Κούτσα και να πάρει μια εύκολη νίκη. Μπορείς να πεις ότι ο Μπουρούσης στην κατάσταση που βρίσκεται του κάνει πιο απλά τα πράγματα, αλλά ο ίδιος παίκτης πέρυσι ήταν “χαμένος” στη Μαδρίτη. Ο Περάσοβιτς ξέρει πως να εκμεταλλεύεται αυτό που έχει στα χέρια του και αυτό κάνει την διαφορά.

Η μεγαλύτερη νίκη: ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ήταν το πιο κρίσιμο ματς της εβδομάδας και τελείωσε με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει αυτό που θέλει. Στο τέλος του πρώτου μισού του Top16 οι Ρώσοι μοιράζονται την κορυφή του ομίλου F με την Λαμποράλ Κούτσα και παρότι δεν έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία προς το παρόν, υποδέχονται τους Βάσκους στη Μόσχα σε μερικές εβδομάδες. Σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο η ΤΣΣΚΑ έχει και πάλι τα πράγματα υπό τον έλεγχο της έχοντας κερδίσει τον Ολυμπιακό και έχοντας διαφορά δύο νικών από τους Ερυθρόλευκους και την Μπαρτσελόνα.

Η επιστροφή: Παναθηναϊκός

Παρά το κακό ξεκίνημα με 1-3 στο Top16, ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη-κλειδί επί της Εφές και τελείωσε δυνατά τον πρώτο γύρο της δεύτερης φάσης με τρεις σερί νίκες. Οι Πράσινοι με ρεκόρ 4-3 πλέον μοιράζονται τη τρίτη θέση με τον Ερυθρό Αστέρα στον όμιλο τους και επέστρεψαν για τα καλά στην κούρσα των πλέι οφ. Κρατήστε επίσης στο μυαλό σας το γεγονός ότι από εδώ και πέρα θα έχουν δύο ακόμα παίκτες στην περιφέρεια τους και ότι πιθανότατα θα προσθέσουν κι έναν παίκτη ρακέτας.

Η τελευταία λέξη: αήττητη

Fenerbahce

Μόνο μια ομάδα είναι ακόμα αήττητη στο Top16. H Φενέρμπαχτσε, παρότι έχει τραυματισμούς και παίζει χωρίς Σλούκα και Άντιτς, βρίσκεται πρώτη στον όμιλο της με 7-0. Οι Τούρκοι μετά την περυσινή τους πρόκριση στο φάιναλ φορ, θέλουν να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά και μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μπορούν να το καταφέρουν.

×