Kyrie Irving: “Ara Vermeye İhtiyacım Vardı”

2021-01-20T10:54:27+00:00 2021-01-20T10:54:27+00:00.

admin69

20/Jan/21 10:54

Eurohoops.net

Kyrie Irving, sessizliğini bozdu…

By Eurohoops Team / info@eurohoops.net

Bir süredir sahalardan uzak olan Krie Irving, Brooklyn Nets‘in bugün oynayacağı Cleveland Cavaliers maçı öncesi medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irving, kişisel ve ailevi birçok şey yaşadığı için takımdan uzak kaldığını belirtti. Cavaliers maçıyla birlikte parkelere dönmesi beklenen Irving, “Geriye döndüğüm için mutluyum. Takıma çok iyi bir ekleme yaptık. Daha önce de dediğim gibi bu sezon oyunumun benim yerime konuşmasını istiyorum. Ancak bir ara vermeye ihtiyacım vardı.” ifadelerini kullandı.

Irving, Nets‘in oynadığı son 7 maçta forma giymemişti. Irving’in bu süre zarfı içerisinde kaçırdığı ilk maç olan Philadelphia 76ers karşılaşmasının ardından Nets, yıldız ismin kişisel sebeplerle takımdan ayrı olduğunu açıklarken ilerleyen günlerde ESPN’den Malika Andrews ve Adrian Wojnarowski‘nin haberine göre NBA yönetimi, Irving’in bu süre içerisinde maskesiz bir şekilde bir gece kulübünde dans ederken ortaya çıkan videosu hakkında soruşturma da başlatmıştı.

Lig yönetimi, geçtiğimiz Cuma günü Irving’e sağlık ve güvenlik protokolünü çiğnediği için 50.000 dolarlık bir ceza vermişti. Irving, bu konu hakkında sorulan sorulara cevap vermemeyi tercih etti.

Irving’in takımdan ayrı kalmasının arkasındaki sebeplerden birisinin de 2 hafta önce Amerika’nın başkentinde yaşanan olaylar ve Trump destekçilerine karşı polisin gösterdiği tutum olduğuna dair haberler çıkmıştı. Geride bıraktığımız Temmuz ayında oyuncuların sistematik ırkçılık ve polis şiddeti sebebiyle Orlando Fanusundaki maçlara çıkmaması gerektiğini savunan Irving, geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında bir polis memuru tarafından canice öldürülen George  Floyd’un ailesine de bir ev almıştı.

Basketbol gündemindeki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!

NBA gündemindeki son gelişmeler için tıklayın!