Στοίχημα: Από το 9.00 για κατάκτηση, σε μεγάλο φαβορί του 2.60 η Εφές

2021-05-26T17:19:07+00:00 2021-05-26T17:22:43+00:00.

admin69

26/May/21 17:19

Eurohoops.net

Η εικόνα της Εφές στο ξεκίνημα της σεζόν δε θύμιζε σε τίποτα την εξαιρετική ομάδα που απόλαυσε η μπασκετική Ευρώπη τη σεζόν 2019-20. Ο Λάρκιν και η παρέα του όμως ανέτρεψαν τα προγνωστικά και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Του Στάθη Τραπεζανλίδη/ info@eurohoops.net

Αυτό το κακό ξεκίνημα εκμεταλλευτήκαμε και αγοράσαμε την Εφές να κατακτήσει τη διοργάνωση στο 9.00, απόδοση αδιανόητα μεγάλη δεδομένης της ποιότητας του ρόστερ των πρωταθλητών Τουρκίας. Ο Λάρκιν επέστρεψε στις εξαιρετικές περσινές εμφανίσεις του, η ομάδα του Αταμάν βρήκε ρυθμό και με 14 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια οι Τούρκοι βρέθηκαν από τη δέκατη θέση της βαθμολογίας στη δεύτερη. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, οι εμφανίσεις της Εφές ήταν τόσο πειστικές από τον Γενάρη κι έπειτα που πλέον προσφέρεται ως φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες (2.60 έναντι 2.75 της Μπαρτσελόνα).

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο

Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου απέναντι στην ομάδα του Μεσίνα, έχει πιο γεμάτο ρόστερ και όλη τη σεζόν έπαιξε καλύτερο μπάσκετ από τους Ιταλούς. Παρόλα αυτά το 1.41 της νίκης τους δεν με βρίσκει σύμφωνο και θεωρώ πως η αξία κρύβεται στο χάντικαπ (+5.5 – 6.5) των Ιταλών. Οι Ισπανοί είναι το μεγάλο φαβορί αλλά δεν περιμένω να κερδίσουν εύκολα την αναμέτρηση απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα κι εμπειρία. Η Αρμάνι μπορεί να μείνει κοντά στο παιχνίδι, να το πάει στις λεπτομέρειες και να μεταφέρει την πίεση και το άγχος στην πλευρά του φαβορί που είναι η ομάδα του Γιασικεβίτσιους. Εκτός από το +5.5 της Αρμάνι αρκετές πιθανότητες να επαληθευτεί έχει και το under 152.5 των συνολικών πόντων αφού αμφότερες οι ομάδες παίζουν εξαιρετική άμυνα. Τόσο ο Μεσίνα άλλωστε όσο και ο Γιασικεβίτσιους δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στον ημιτελικό. Και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια είχαν τάση προς το under με το παιχνίδι στην Ισπανία να ανοίγει προς το τέλος με ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο της Μπαρτσελόνα.

Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι δύο ομάδες συναντώνται ξανά σε Final 4, δύο χρόνια μετά τον τελικό στην Βιτόρια, εκεί όπου η ποιοτικότερη και πιο έμπειρη τότε ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε την πρωτάρα Εφές του Αταμάν μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει με την Εφές να είναι το μεγάλο φαβορί και τους Ρώσους το μεγάλο αουτσάιντερ. Το σετ των αποδόσεων είναι σωστά μοιρασμένο με τους Τούρκους να προσφέρονται στο 1.47 έναντι του 2.75 της ΤΣΣΚΑ και το χάντικαπ να κινείται στους 4.5 πόντους. Οι νίκες στην κανονική διάρκεια ήταν μοιρασμένες για τις δύο ομάδες με την ΤΣΣΚΑ να κερδίζει με 30 πόντους στην Μόσχα και την Εφές να απαντάει με τον ίδιο τρόπο στην Κωνσταντινούπολη λίγες εβδομάδες αργότερα. H αίσθησή μου είναι πως η ΤΣΣΚΑ θα προσπαθήσει να ρίξει τον ρυθμό της αναμέτρησης με το παιχνίδι της πλέον να είναι εμφανώς διαφοροποιημένο χωρίς τον Μάικ Τζέιμς στην σύνθεσή της. Η ομάδα του Ιτούδη μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα και αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης. Διαβασμένο το  line των συνολικών πόντων στο 163.5, αλλά αν ήταν να πήγαινα προς μία κατεύθυνση τότε αυτή θα ήταν το under.

*Θα βρείτε τα σημεία μας στο κανάλι μας στο Telegram και τα στατιστικά μας στον στοιχηματικό μας πίνακα.

×