Το δούλεμα στον Τζόρνταν για τα μεγάλα του αυτιά και το “Κούνελος” πριν απ’ το “Air”

2017-07-20T19:18:30+00:00 2017-07-20T19:22:46+00:00.

John Rammas

20/Jul/17 19:18

Eurohoops.net

Το Eurohoops κι η MVPublications σου προσφέρουν τη δυνατότητα να διαβάσεις για τη “ΖΩΗ” του Μάικλ Τζόρνταν ως παιδί του μπέιζμπολ πακέτο με ακόμη δύο κορυφαία μπασκετικά βιβλία, την αυτοβιογραφία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την ιστορία της Εθνικής Ομάδας σε κόμικ απ’ τον Χρήστο Ζωΐδη, σε τιμή-έκπληξη!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Το μπέιζμπολ ήταν η πρώτη αγάπη του Μάικλ Τζόρνταν πριν απ’ το μπάσκετ. Αλλά αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια, δε χρειάζεσαι κάποιο βιβλίο για να το μάθεις. Πόσο γνωστoί είναι, όμως, οι τσακωμοί του για τα μεγάλα του αυτιά και το παρατσούκλι “Κούνελος” απ’ τα σχολικά του χρόνια;

Η βιογραφία του “ΖΩΗ” έχει τις απαντήσεις…

O μικρός Τζόρνταν, που ήταν άλλωστε πάντα πλακατζής, σιγά σιγά χόντρυνε τις φάρσες του, βάζοντας κρέμα ξυρίσματος στα κράνη που φορούσαν οι συμπαίκτες του όταν χτυπούσαν με το ρόπαλο, έδινε μια στον ώμο του άλλου και κρυβόταν, έκανε τέλος πάντων ό,τι πλάκα μπορούσε να φανταστεί.

Ο Ντέιβιντ Μπρίτζερς, ο παλιός του φίλος, ήταν επίσης στην ομάδα. “Ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα φαν του Μάικ”, θυμάται ο Νέχερ. “Οι άλλοι τον φώναζαν ‘ο λευκός Μάικλ Τζόρνταν’. Οι δυο τους ήταν τα καλύτερα φιλαράκια, αλλά έρχονταν στα χέρια σχεδόν σε κάθε προπόνηση. Ήταν και οι δύο πολύ ανταγωνιστικοί και τα έβαζαν ο ένας με τον άλλο. Και ο Μπρίτζερς ήταν πολύ αθλητικός”. Μια μέρα που προπονούνταν στα χτυπήματα, ο Νέχερ έριξε μια ματιά και είδε τον Μπρίτζερς να έχει πέσει πάνω στον Τζόρνταν και να τον γρονθοκοπεί ανελέητα. Ο Τζόρνταν, που έπαιζε κάτσερ, είχε αρχίσει να τον κοροϊδεύει όταν ο Μπρίτζερς ολιγώρησε σε κάποιες μπαλιές. Έλεγε στον Μπρίτζερς πως αν προσπαθούσε να χτυπήσει την μπάλα με τα μεγάλα του αυτιά ίσως να είχε κάποιες πιθανότητες να τα καταφέρει.

“Ο Μάικ ήταν πεσμένος κάτω, ντυμένος με όλο τον εξοπλισμό του, και ο Ντέιβιντ ήταν από πάνω του και τον χτυπούσε στη μάσκα”, θυμάται ο Νέχερ. “Σαν τους παίκτες του χόκεϊ. Όλη την ώρα αυτά έκαναν”. Ο Νέχερ τους χώρισε. Θυμάται τα δάκρυα που έτρεχαν στα μάγουλα του Μπρίτζερς. Όταν ο κόουτς άκουσε τι είχε προκαλέσει τον καβγά, γέλασε και ρώτησε τον Τζόρνταν αν είχε κοιταχτεί τελευταία στον καθρέφτη. Τα περίεργα αυτιά του Τζόρνταν είχαν γίνει συχνά αντικείμενο κοροϊδίας από τον Λάρι στις μάχες που έδιναν οι δυο τους στην αυλή. Ο Νέχερ έβγαζε παρατσούκλια σ’ όλους τους παίκτες του. Έτσι βάφτισε τον Τζόρνταν “Κούνελο”, προς τιμήν των αυτιών που έμοιαζαν με χερούλια από κανάτες στο πλάι του κεφαλιού του, και κατά τα φαινόμενα τα πνεύματα ηρέμησαν.

“Τα παιδιά τα γούσταραν κάτι τέτοια”, λέει ο κόουτς. “Το δούλεμα στον Μάικ απ’ όλους μας έπεφτε σύννεφο. Τα αυτιά του Μάικ ήταν κολλημένα στο κεφάλι του, σαν του κουνελιού. Έτσι μια μέρα καθόμασταν όλοι μαζί και προσπαθούσαμε να πάρουμε μια απόφαση: ‘Γιατί δεν τον φωνάζουμε Κούνελο;’ Τόσο κοντά στο κεφάλι του ήταν τ’ αυτιά του. Όλοι γέλασαν. Τον Μάικ δεν τον πείραξε. Όταν ήταν στο Σικάγο, ο Τζέιμς είπε στους δημοσιογράφους ότι τον φώναζαν Κούνελο επειδή ήταν γρήγορος. Καμιά σχέση”.

Εκείνη την πρώτη χρονιά ο Τζόρνταν κατάφερε να μπει στην ομάδα σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι. Δύο από τους κάτσερ της ομάδας δεν μπορούσαν να παίξουν, με την αήττητη ομάδα του Νέχερ να αντιμετωπίζει μια άλλη αήττητη ομάδα που είχε χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία Mutual of Omaha. Ο Τζόρνταν έπεισε τον κόουτς να βάλει αυτόν να υποδέχεται τις μπαλιές, παρ’ όλο που οι βολές του πίσω από την κύρια βάση μπορούσαν να φτάσουν μόλις και μετά βίας μέχρι τη δεύτερη. “Μου λέει ο Μάικ: ‘Κόουτς, θα πιάνω εγώ’. Ήταν τόσο μικρούλης και κοκαλιάρης, αλλά είχε τεράστια χέρια’, θυμάται ο Νέχερ. ‘Του λέω: ‘Έλα τώρα, Κούνελε, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μπορείς να ρίξεις την μπάλα στη δεύτερη βάση. Είναι 45 μέτρα μακριά. Μου λέει: ‘Θα τα καταφέρω, κόουτς’. Τέτοιο παιδί ήταν”.

Αν θες να διαβάσεις και να μάθεις ακόμη περισσότερα για τη “ΖΩΗ” του Μάικλ Τζόρνταν, το Eurohoops κι η MVPublications έχουν τη λύση και σου προσφέρουν τη βιογραφία του πακέτο με ακόμη δύο κορυφαία μπασκετικά βιβλία, την αυτοβιογραφία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την ιστορία της Εθνικής Ομάδας σε κόμικ απ’ τον Χρήστο Ζωΐδη, με μόλις €30 + €2 αντικαταβολή!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις e-mail στο books@eurohoops.net, αναφέροντας

ΟΝΟΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τ.Κ.
ΠΟΛΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ

και σε 2 εργάσιμες ημέρες θα τα έχεις στο σπίτι σου σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας!

×