LeBron’lı Lakers Gözünü Geleceğe Dikti!

2018-07-14T12:17:11+00:00 2018-07-14T12:17:11+00:00.

Mehmet Bahadır Akgün

14/Jul/18 12:17

Eurohoops.net

Los Angeles Lakers başkanı Magic Johnson, LeBron James’in organizasyonun gelecek planlarını bambaşka bir seviyeye taşıyacağına inanıyor.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

LeBron James artık bir Los Angeles Lakers oyuncusu ancak onu Lakers‘a götüren sürece dair iddialar gündeme düşmeye devam ediyor. Son olarak NBA.com‘un haberine göre James, serbest oyuncu piyasasının açıldığı ilk saatlerde Magic Johnson ile bir araya gelmiş ve ikili yalnızca basketbol konuşmuşlar.

Lakers Basketbol Operasyonları Başkanı Magic Johnson, öncesinde James’in Miami ve Cleveland günlerindeki kayıtlarını izlemiş ve yıldız ismin nasıl oynamaktan keyif aldığını derinlemesine incelemiş.

Habere göre Johnson konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Bir iş toplantısından ziyade ben böyle hazırlandım. Gerçekten basketbol ile ilgili bir toplantıydı.”

James için “basketbol dahisi” ifadesini kullanan Johnson, kendisiyle LeBron James’in oyuna bakış açılarının da aynı olduğunu söylüyor.

Johnson o toplantıda, LeBron James’e üç yıllık bir planları olduğunu ve bu planı uygulamak istediklerini, James’in de o planı bambaşka bir seviyeye taşıyabileceğini söylemiş. LeBron James ise Lakers’a gelmeden önce hem kadroyu hem de koç Luke Walton’ın felsefesini inceleyip kendisi için en uygun yerin Los Angeles olduğuna kanaat getirmiş.

Öte yandan Johnson, kendisi için en hayati konunun LeBron’ı uzun süreli bir anlaşma ile Lakers’ın bir parçası yapmak olduğunu belirtiyor ve tarihin en iyi oyuncularından olan James’in takıma daha fazla yetenekli oyuncunun katılması için de Lakers’ı bir cazibe merkezi haline getireceğine inanıyor.

Önce savunmayı düşünen oyuncuları takıma katmak isteyen Lakers yönetimi ayrıca yeni oyuncuların takıma katılmasında James’e de bir söz hakkı vermeyi düşünüyor. Yine kadro yapılanması bağlamında Lakers’ın James’i her topu kullanmak/her hücumu başlatmak zorunda bırakmamak gibi gözüküyor.

Zira Johnson konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Artık James her hücumu kurmak zorunda değil. Kendileri oyun kurabilen oyuncularımız var. Böylece artık James hücumda biraz rahatlayabilir.”

Magic Johnson, sözlerini şöyle noktalıyor:

“LeBron, spor dünyasındaki en büyük lider. Bence kimya yakalama konusu kolay.”

Basketbol gündemindeki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!

×